ExcelAdministratie

Wist u dat Microsoft Office Excel momenteel het meest gebruikte spreadsheetprogramma ter wereld is? Zo is Excel tegenwoordig uitgegroeid tot één van de meest gebruikte administratieve systemen voor ondernemers. De toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid maken van Excel een ideaal te gebruiken systeem. ExcelAdministratie is in 2010 opgericht met als doel het kunnen bieden van betaalbare en gebruiksvriendelijke MS Excel bedrijfsoplossingen gericht op (kleine) ondernemers en organisaties. ExcelAdministratie ontwikkelt sinds enkele jaren, met behulp van Excel, vele verschillende maatwerk bedrijfsoplossingen voor uiteenlopende organisaties. Van klein tot groot!

Met behulp van krachtige analyses, complexe maar inzichtelijke rapportages, duidelijke informatie en overzichtelijke invoervelden kunnen wij een complete administratie voor u ontwikkelen die perfect op uw specifieke situatie aansluit.
ExcelAdministratie beschikt over een team van ervaren Excel specialisten en informatieanalisten die uw vragen ten allen tijde graag beantwoorden.

Wij hebben ervaring op vele verschillende gebieden binnen Excel, een greep uit onze ervaringen:

– Automatisch in- en exporteren van gegevens uit verschillende systemen.
– Automatische mailverzending in HTML op basis van verschillende variabelen.
– Automatische uitvoer van complexe kwaliteitscontroles en kwaliteitsanalyses.
– Automatisch uitvoeren van verschillende commando’s op basis van vooraf ingestelde parameters.
– Opzetten van complete managementrapportages.
– Balanced scorecardrapportages ontwikkelen op basis van KPI’s
– Multiple Excel acces; gegevensverwerking door meerdere personen tegelijk naar 1 database. Zonder elkaar in de weg te zitten.
– Verschillende rechten toekennen per user in Excel.
– Voorwaarden per invoer, uniforme invoer en uitvoer, genereren van mailing naar uw klanten.
– Inkoop systemen, orders en contracten, besparingen in kaart door middel van uniforme invulmogelijkheden.
– Automatisch genereren van rapporten per persoon en per criteria op alle mogelijke manieren (tijd, eenheid, etc).
– Datamanagement; sla uw gegevens op de juiste uniforme manier op ter inzage ten behoeve van historieopbouw.
– Onwikkelen van logistieke administraties.
– Voorraadbeheersing, magazijnbeheer, brandstoffenmanagement, aanvoer – verbruik – voorraad, analyse en rapportage.
– Grafische weergaven van logistieke voorraden, ontwerpen dashboards.- ‘Slimme code’; laat uw logistieke processen door middel van code automatisch de juiste beslissingen nemen (algoritmen).

Verfrissende aanpak

Omdat wij veel aandacht schenken aan een duurzame relatie met de klant staan wij ten allen tijden klaar om uw vragen te beantwoorden, een geruststellende gedachte. Veel mensen weten niet wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is in Excel, laat u nu overtuigen door uw huidige adminstratie aan ons voor te leggen en wij geven u gratis en vrijblijvend een deskundig oordeel. Mochten wij u ergens in kunnen assisteren dan geven wij altijd een harde tijdwinst garantie. Bent u niet tevreden over het eindresultaat dan hoeft u uiteraard bij ons niet te betalen!verrassingen achteraf.

Macro’s / VBA

Sinds 1993 heeft Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) toegevoegd aan haar Officepakket. VBA is een programmeertaal gebaseerd op Visual Basic die de mogelijkheid biedt om (complexe) taken in Excel te automatiseren dmv geprogrammeerde macro’s. Excel-macro’s zijn programma’s die een reeks van commando’s uitvoeren. Zo worden de stappen verminderd die nodig zijn om taken te voltooien.
Een macro kan zo simpel zijn als het kopieren van een bepaalde opmaak tot het vragen van informatie uit verschillende databronnen via een database programmering. 
Voorbeeld: via een importmodule kunnen gegevens automatisch ingelezen, verwerkt en bewerkt worden op een slimme manier waarbij de gebruiker reperterende handelingen overlaat aan de computer. Dit spaart veel tijd en voorkomt gevaarlijke fouten. Als de gegevens automatisch geimporteerd zijn (uit bijvoorbeeld een database) kunnen deze op een meer gebruiksvriendelijke manier gerapporteerd worden tot een visueel dashbboard.